Peste 3000 de brăileni au fost prezenți astăzi pe Calea Călărașilor, în zona Platoului din Piața Independenței, pentru a sărbători Ziua României.

Ziua de 1 decembrie a fost ca întotdeauna una care a scos din case mulți brăileni. Unii au venit să urmărească festivitățile dedicate Sărbătorii zilei naționale, iar alții au venit să mănânce o fasole cu cârnați sau să viziteze standurile Târgului de Iarnă. În jurul orei 10.30 cele 3400 de porții de fasole cu ciolan oferite gratuit de primărie s-au terminat, cei întârziați rămânându-le doar standurile de unde au putut să cumpere.

Vremea a ținut cu cei prezenți în Piața Independenței, care au asistat la o slujbă religioasă, apoi la alocuțiunile referitoare la sărbătorirea Zilei Naționale a României susținute de Prefectul Județului Brăila – George Adrian Paladi și Prof. Univ. dr. Ionel Cândea – Manager Muzeul Brăilei ”Carol I”.

Manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie au continuat cu un moment artistic susținut de Muzica Militară și colaboratori, iar în jurul orei 10.30 toți cei prezenți s-au adunat pe Calea Călărașilor pentru a urmări defilarea militarilor.

Oficialitățile locale, civile și militare, au depus jerbe și buchete de flori la monumentul Ecaterinei Teodoroiu, iar la final au depus jerbe și buchete de flori și reprezentanți ai partidelor politice: PSD, Pro România, PLUS și PNL. Au lipsit de la depunerea de jerbe reprezentanți ai ALDE, PMP și USR.

Manifestările au continuat cu un spectacol de muzică populară dedicat Zilei Naţionale a României, susținut de Maria CIOCAN și  ZINAIDA JULEA.

Articolul precedentTârgul de Crăciun din Cluj-Napoca – în topul celor mai frumoase târguri din Europa
Articolul următorScandalos! Copil din Pașcani, bătut de tatăl unei colege, la școală