Ministrul Deneș în vizită la Brăila de Ziua Dunării

Ministrul Deneș în vizită la Brăila de Ziua Dunării
Ministrul Deneș în vizită la Brăila de Ziua Dunării

Joi, 20 iunie 2019, la Brăila, în prezența ministrului apelor și pădurilor Ioan Deneș, a fost sărbătorită în avans Ziua Dunării. La eveniment au mai fost prezenți, secretarul de stat al ministerului apelor și pădurilor, Adriana Petcu, directorul general al Agenției Naționale Apele Române, Victor Sandu, precum și membri și invitați ai Comitetului de Bazin Buzău – Ialomița. 

Anul acesta, Ziua Internațională a Dunării se desfășoară sub sloganul „Fii activ pentru o Dunăre mai sigură!”.

În discursul său, ministrul Deneș a spus că are marea bucurie de a fi prezent la Brăila, în acest moment în care se marchează Ziua Internațională a Dunării. Ministrul a spus că Brăila nu a fost ales întâmplător pentru această aniversare, fiind ”un loc care te copleșește, prin istoria sa, prin frumusețea sa, prin importanța sa strategică”.

Ministrul Ioan Deneș a amintit că de Ziua Internațională a Dunării, una din marile responsabilități este să protejăm apa, una din resursele fundamentale ale vieții noastre, ale bunăstării noastre și ale sănătății noastre.

Din nefericire, în ultima perioadă ne-am confruntat cu inundații masive în toate zonele țării.  Ați văzut și dumneavoastră imaginile tragice, ați auzit informațiile dramatice. Au fost pierderi de vieți omenești! S-au pierdut case, gospodării întregi au fost sub ape și unele dintre ele nu vor mai putea fi scoase niciodată la lumină. Natura este în schimbare și, din nefericire, acțiunile sau inacțiunile noastre contează foarte mult. Schimbările climatice, cauzate de emisia de CO2 dacă nu reacționăm la timp, ne pot afecta ireversibil. Am mai spus-o și o să mai spun: un gest mic de al nostru poate fi dezastruos pentru natură, în general. O hârtie aruncată aiurea, un PET aruncat aici se întâlnește cu altul aruncat mai încolo. Devine un tăvălug și asistăm neputincioși și nemulțumiți la râurile de gunoaie care sufocă apa, distrug localități, ucid animalele. Este un tablou trist, sfâșietor, dar am văzut cu ochii mei aceste dezastre din ultimele săptămâni. Am fost acolo, în mijlocul oamenilor cu viețile și agoniseala distruse. Toate gunoaiele acestea aruncate aiurea prin țară, ajung în apele mari, ajung apoi în Dunăre și, în cele din urmă, în Marea Neagră. Nu este de glumit! Nu trebuie să mai iertăm! Trebuie să învățăm, odată pentru totdeauna, să respectăm natura, să exploatăm durabil aceste resurse, să le apărăm, pentru noi!” a spus ministrul Ioan Deneș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.