Marius Budăi a declarat că nu sunt probleme cu plata pensiilor și salariilor.

 

Prezent la Brăila, la sfărșitul săptămânii trecute, Marius Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale, a vorbit despre Legea pensiilor și cea a salarizării. Cu toate că a recunoscut că este foarte mult de muncă, iar ministerul pe care îl conduce ar mai avea nevoi de încă cel puțin 500 de angajați, Budăi a spus că legile sunt absolut necesare.

„În Ministerul Muncii și în toate instituțiile subordonate există lipsă mare de personal. Am deblocat o parte din posturile vacante pentru a le ocupa prin concurs. Așteptăm analiza tuturor ministerelor ca să ne spună prin reprezentanții lor și din deconcentratele din țară ce oameni ne pun la dispoziție”, a spus Budăi.

 

 

Chiar dacă după primele opt luni din 2019, gaura din buget este de aproape 22 de miliarde de lei, ministrul Muncii spune că situația e sub control.

”Banii sunt asigurați pentru plata pensiilor și salariilor. Situația e sub control. Nu avem probleme de plăți în acest moment, dar trebuie să îmbunătățim și colectarea. Nu am spus că legea pensiilor sau cea a salarizării unitare sunt două legi ușor de pus în aplicare, dar nici nu renunțăm la ele. Veniturile românilor trebuie să ajungă la media UE. Trebuie să continuăm cu creșterile de pensii și salarii, dând atenție la ce înseamnă colectare, investiții și tot ce duce la creștere economică în România”, a mai declarat ministrul Muncii.

Articolul precedentAstăzi începe campionatul național de box pentru juniori
Articolul următorȘofer, din Vădeni, depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice!