Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost astăzi întrr-o vizit- la Brăila, al cărui scop final a fost inaugurarea blocului ANL pentru specialiștii din domeniul sănătății. Ministrul a ținut însă să viziteze și Maternitatea Brăila, unde ministerul a făcut niște dotări, apoi a vorbit cu echipa de conducere și cu șefii de secție de la Spitalul Județean.

Sorina Pintea a declarat după discuțiile de la Spitalul Județean că nota acordată managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a crescut la 8,5 de la 6, cât era în luna martie, când a vizitat unitatea spitalicească. ministrul sănătății a promis că va reveni la Brăila în luna noiembrie pentru a vedea dacă au fost remediate aspectele semnalate.

Ministerul Sănătăţii a alocat anul acesta peste 8 milioane de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila pentru achiziţia de aparatură medicală, iar Sorina Pintea a venit personal marţi, la Brăila, pentru a vedea în ce mod au fost investiţi aceşti bani.

Pintea a menţionat că a discutat cu medicii brăileni despre situaţia aprovizionării cu medicamente a spitalului judeţean şi derularea programelor de sănătate.

Sorina Pintea a vizitat şi Maternitatea Brăila, care a fost reabilitată în 2017 printr-un împrumut al Ministerului Sănătăţii la Banca Mondială şi a anunţat cu această ocazie că, după finalizarea achiziţiei de incubatoare, în jurul datei de 15 septembrie, ministerul va repartiza 15 incubatoare pentru Brăila.

Maternitatea este o investiţie făcută de Ministerul Sănătăţii prin fondurile de la Banca Mondială. Mai există un etaj care trebuie modernizat şi Ministerul Sănătăţii va finanţa împreună cu Consiliul Judeţean această modernizare. Acolo există şi aparatură care a fost achiziţionată tot cu bani de Ministerul Sănătăţii şi am venit astăzi să o văd„, a precizat Pintea.

Ministrul Sănătăţii a participat şi la inaugurarea blocului ANL destinat tinerilor specialiști în domeniul sănătății. Primele şapte familii ale medicilor tineri veniți la Brăila au primit repartiţie în noile locuinţe ANL amenajate într-un fost cămin şcolar, situat vizavi de spital, care numără 31 de apartamente cu una şi două camere și trei camere, proiect care a costat 2,2 milioane de lei.

Articolul precedentO nouă licitație pentru asfaltarea cartierului Lacu Dulce
Articolul următorCUC: ”În proporție de 99%, Podul peste Dunăre va fi finanțat din fonduri europene!”