O fată de 13 ani din județul Galați a fost hărțuită timp de mai multe zile cu ajutorul unei aplicații de pe telefoanele mobile.

Aplicația se numește tellonym, iar pe această platformă cei care interacționează pot trimite mesaje anonime. Pentru o adolescentă din comuna Schela, județul Galați, mesajele au început din prima zi de Crăciun. De atunci și până la momentul actual, peste 700 de mesaje au fost expediate pe telefonul fetei. În textul acestora, adolescenta era amenințată cu moartea sau cu violul.

Familia a depus plângere la Poliție pentru hărțuire și încearcă să o protejeze pe fata de 13 ani. Părinții bănuiesc că cel care nu îi dă pace copilei este un vecin. Acesta s-a incriminat când a dat mai multe detalii, pe care ar fi putut să le cunoască doar o persoană din apropiere.

”Nepoțica mea de 13 ani primește niște mesaje după o aplicație, mesaje cu amenințare cu violul, cu moartea, că o prinde, că o violează, că o taie bucați, îi scoate organele, o pune în sac și mi-o aruncă peste gard. Mesajele au continuat pâna la ora actual. Sunt peste 700 de mesaje. Am început și eu să fac investigații. Mi-am dat seama că este cineva dintre vecini pentru că știa tot ce se întâmplă și în afara casei, dar și în casă, în dormitorul fetelor. Am ajuns cu bănuielile la un vecin. Cel care a trimis mesajele s-a și autoincriminat. El a scris: ”știu că ai două telefoane și un laptop cumpărat de mama ta, de la fratele meu și un laptop pe care mama ta l-a cumprat de la fratele meu”, a spus bunicul fetei.

Fata mi se plânge că nu mai poate dormi la ea în cameră, că îi e teamă, că mereu are impresia că o urmărește cineva. ”Le vede și cum sunt îmbrăcate în pat, de aia am și pus acum perdele. Stăm cu grijă, în teroare, nu mai am curaj să las fata să plece singură. Va începe acum școala, o să stau după ea. Se poate oricând întâmpla ceva”, spune Nicoleta Faraonescu, mama adolescentei.

Poliția a deschis un dosar penal pentru amenințare și încearcă să strângă dovezi pentru a găsi făptașul.

Articolul precedentElena Udrea, primul mesaj din anul 2020
Articolul următorCristi Minculescu la 61 de ani, pentru realitatea.net: „Probabil, Dumnezeu a considerat că mai am multe lucruri de făcut în misiunea mea pe Pământ”