Poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au identificat trei minori, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt.

La data de 05 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale i-au identificat pe doi minori, în vârstă de 10 ani, din Brăila, bănuiţi de comiterea a patru infracţiuni de furt din autovehicule şi o tentativă la furt din autovehicule.

În fapt, în perioada 28.08.2019 – 09.10.2019, cei doi minori ar fi sustras mai multe bunuri din interiorul unor vehicule ce erau parcate pe raza municipiului, profitând de faptul că acestea erau închise, dar neasigurate.

Prejudiciul, în valoare totală de 600 de lei, a fost recuperat parţial, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi tentativă la furt.

De asemenea, poliţiştii l-au identificat şi pe un tânăr, în vârstă de 10 ani, din Brăila, bănuit că, la data de 30.05.2019, în jurul orei 12:30, ar fi sustras o bicicletă ce era lăsată nesupravegheată şi neasigurată pe Calea Galaţi, în dreptul unei societăţi comerciale.

Prejudiciul a fost recuperat, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

În noaptea de marți spre miercuri, la ora 01:00, poliţiştii au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că mai mulți tineri încercă să pătrundă în incinta unei societăţi comerciale de pe Aleea Culturii din municipiul Brăila.

Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au procedat la perierea zonei, la scurt timp de la producerea evenimentului. Aceștia au reușit să-i depisteze, pe strada Celulozei din cartierul brăilean Călărași IV, pe cinci tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 26 de ani, în timp ce cărau, în mai multe sacoșe din plastic, bunurile sustrase (produse industriale).

La vederea autospecialelor de poliției cei cinci au fugit, fiind însă prinși de polițiști și conduși la sediu pentru cercetări.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.