Mircea Târhoacă s-a întors la Brăila la comanda navei-școală ”Mircea”
Mircea Târhoacă s-a întors la Brăila la comanda navei-școală ”Mircea”

Nava-şcoală „Mircea” a acostat astăzi în Port la Brăila, unde va a încheia seria evenimentelor organizate cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române.

Nava-şcoală „Mircea” a acostat la Brăila, joi, 19 septembrie, la ora 10.00, la pontonul primăriei, din zona Căpităniei Portului Brăila. După ceremonialul de primire oficialitățile prezente au fost invitate pe punte, unde au vizitat vasul construit în Hamburg în urmă cu 80 de ani. În anul 2002 Bricul Mircea s-a mai aflat în Brăila, dar în Șantierul Naval, unde au fost făcute mai multe reparații ale navei.

Brăilenii curioși să vadă nava o mai pot face astăzi, între orele 15.00-19.00, şi vineri, 20 septembrie, între orele 09.00-13.00 şi 15.00-19.00. Muzica Militară a Forţelor Navale va susţine joi, 19 septembrie, orele 17.30-19.00, un recital de piese din repertoriul marinăresc, pe faleză, în zona Căpităniei. Pe 21 septembrie, nava va părăsi Brăila şi se va îndrepta către portul Constanţa.

Nava a venit la Brăila după un marș de 94 de zile, din portul Hamburg, acolo unde a fost construită și a ajuns acum la Brăila, pe același traseu pe care l-a parcurs și în urmă cu 80 de ani, cu oprire în aceleași porturi.

În cei 80 de ani de existență peste 12000 de marinari și-au făcut cadeția la bordul acestei nave, în 70 de promoții.

Comandantul bricului ”Mircea”, brăilean la origini, a fost comandantului vasului ”Mureș” și a plecat în urmă cu 11 ani de la Flotila de Dunăre, la Flotila Navală, iar acum revine la Brăila în calitate de comandant al Navei-școală ”Mircea”, la bordul căruia s-au aflat mai mulți cadeți ai Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, dar și elevi ai Liceului de marină ”Al. I. Cuza”.

Mircea Târhoacă a vorbit despre sentimentele care-l leagă de Brăila și de perioada copilăriei și adolescenței petrecute aici.

Articolul precedentGălățean depistat la volan, cu permisul suspendat!
Articolul următorInspecția Comercială a monitorizat Festivalul Dulciurilor