În data de 12 februarie a fost aprobat proiectul de finanțare din fonduri europene privind modernizarea Grădiniței ”Furnicuța”. Valoare totală a proiectului este de 1.704.448 lei, din care 2% sunt fonduri alocate din bugetul local.

În paralel, următoarele gradinițe, școli și licee, se află în diverse stadii, în vederea modernizării cu fonduri europene: Creșa zona Viziru – Buzaului – înființare, construire, Gradinița 47 Pinochio – modernizare, eficiență energetică, Gradinița 48 Luceafărul – modernizare, eficiență energetică, Gradinița 7 Lizuca – modernizare, eficiență energetică, Gradinița 18 – modernizare, eficiență energetică, Gradinița 60 și Internat Liceul cu program sportiv – modernizare, eficiență energetică, Scoala M. Eminescu – modernizare, eficiență energetică, Scoala M. Vitezul – modernizare, eficiență energetică și Liceul C Nenițescu – modernizare, eficiență energetică.

 

 

Am depus documentația pentru o creșă în zona Viziru-Buzăului, unde intenționăm să o construim, pentru că este nevoie, având o densitate foarte mare de polpulație în cartierele respective. Analizăm o locație situată exact la granița dintre cele două cartiere mari”, a declarat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Pe lângă aceste proiecte se numără și cel de consolidare şi reabilitare a Corpurilor A şi B ale Liceului Teoretic “Panait Cerna”, în cofinanţare de la bugetul local şi bugetul naţional în valoare totală de 5.917.930 lei. Mai exact 407.490 lei de la bugetul local şi 5.510.440 lei de la bugetul naţional.