HC Dunarea Braila va fi pregatita din sezonul viitor de unul dintre cei mai titrati antrenori de handbal din lume, danezul Morten Soubak, care a semnat un contract valabil pentru două sezoane. 

Morten Soubak a fost desemnat de catre Federatia Internationala de Handbal, in anii 2012, 2013 si 2015 al doilea CEL MAI BUN ANTRENOR DIN LUME iar in 2014 a primit din partea Comitetului Olimpic din Brazilia, distinctia de CEL MAI BUN ANTRENOR.

In 2019 a fost medaliat de catre presedintele Angolei, dupa ce a catigat cu echipa de club 1 DE AGOSTO tot ce se putea castiga pe continentul African respectiv, African Champions League, Super Globe, Ihf World Championship For Clubs, Liga Nationala, State Championship, African Championship, Angola Super Cup dar si dupa ce a calificat echipa nationala a Angolei la Jocurile Olimpice din Japonia.

„În primul rând, sunt onorat că Braila s-a gândit la mine și mi-a dat încrederea de a face parte dintr-un proiect foarte interesant cu jucători foarte talentați. Sunt încântat să încep să lucrez pentru Braila participând la una dintre cele mai puternice ligi din lume și luptându-mă din greu, sper că putem aduce rezultate excelente Brailei. Ne dorim rezultate si am incredere ca vom obtine”, a declarat antrenorul Morten Soubak

Una dintre cele mai mari performante ale lui Morten Soubak a fost castigarea titlului mondial din 2013 cu echipa nationala a Braziliei. Tot cu echipa nationala a Braziliei a participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice, Londra 2012, unde a ocupat locul 6, si Rio de Janeiro 2016 unde a ocupat locul 5.

Morten Soubak a cunoscut in 2019 atmosfera din Sala Polivalenta Danubius dupa ce a castigat Trofeul Carpati cu echipa nationala a Angolei, competitie care a avut loc la Braila.

Sursa: Realitatea de Braila