Lucrările de ridicare şi montare a cablurilor la Podul suspendat peste Dunăre vor afecta parţial navigaţia pe fluviu, în perioada 31 mai – 19 iunie, potrivit informaţiilor furnizate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„În perioada 31.05.2021 – 19.06.2021, de luni până sâmbătă, în intervalele orare 8,00-11,00 şi 13,00-16,00, e interzisă navigaţia pe Dunăre în zona lucrărilor Podului suspendat de la Brăila pentru toate navele, convoaiele şi ambarcaţiunile de orice tip. Aceste restricţii de navigaţie pe Dunăre, instituite prin avizul emis de Administraţia Fluvială a Dunării de Jos RA Galaţi, sunt necesare pentru demararea lucrărilor de ridicare şi montare a cablurilor pasarelelor provizorii pe deschiderea principală. Zonele de ancoraj pentru navigaţia în amonte şi aval sunt cele stabilite prin Avizul către navigatori nr.33 din 25 noiembrie 2020, emis de Căpitănia Zonală Galaţi”, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

Pe data de 18 mai, CNAIR a anunţat că a început operaţiunea de ridicare a platformei de lucru la Podul suspendat peste Dunăre, cu ajutorul căreia vor fi trase cele două cabluri de oţel, care vor susţine tablierul, respectiv calea de rulare a podului

„Au început lucrările de ridicare a platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila. În paralel, se vor monta şi cele două cabluri de oţel peste pod. De asemenea, au început lucrările şi pentru primii 7 kilometri ai drumurilor de legătură”, se arată în anunţul de pe contul de Facebook al CNAIR.

În ceea ce priveşte instalarea cablului pasarelei pe deschiderile laterale Brăila şi Jijila, potrivit CNAIR, cablul pasarelei se va ridica cu ajutorul troliului montat la nivelul superior al pilonilor şi conectat la grinda de ancorare a pasarelei provizorii. „Trailer-ul încărcat cu derulatorul manual şi bobina de cablu se va deplasa de la baza pilonilor Brăila/Jijila, spre blocurile de ancoraj Brăila/Jijila, desfăşurând astfel cablul pasarelei. Cablul troliului D/D, amplasat în zona blocului de ancoraj Brăila/Jijila, se va conecta cu saboţii de prindere aferenţi cablului pasarelei temporare. Se va trage cablul pasarelei cu ajutorul troliului D/D şi se va conecta la grindă de ancorare”, au explicat reprezentanţii CNAIR.

Reprezentanţii CNAIR au explicat şi cum va decurge operaţiunea de instalare a cablului pasarelei pe deschiderea centrală.

„Se va ancora gabara la malul Jijila. Se va întinde pasarela provizorie de pe derulatorul electric către pilonul Jijila. Se va ridica cablul pasarelei provizorii cu ajutorul troliului montat la nivelul superior al pilonului şi se va îmbina cu grindă de acorare a pasarelei. Gabara se va deplasa dinspre malul Jijila spre malul Brăila, desfăşurând cablul pasarelei cu ajutorul derulatorului electric. Cablul troliului L/D aflat la baza pilonului Brăila se va îmbina cu cablul pasarelei provizorii. Troliul L/D va ridica cablul pasarelei prin tragere până când acesta se va putea conecta la grindă de ancorare a pasarelei”, au mai transmis cei de la CNAIR.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentFOTO: Dacia Unirea Brăila a promovat în Liga a 2-a
Articolul următorVideo: Accident la Campionatului Național Super Slalom de la Brăila