Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Brăila, au acționat zilele trecute pe linia comercializării produselor din carne, congelate/refrigerate și altele.

În urma controalelor efectuate la agenţii economici, au fost constatate nereguli la o societate situată într-un complex comercial de pe raza municipiului Brăila. Aparatele frigorifice nu erau întreţinute și igienizate corespunzător, iar cantitatea de 35,5 kg de macrou congelat nu prezenta elemente de identificare.

În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă, în valoare de 2.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Ca măsuri complementare, a fost sechestrată întreaga cantitate de pește, în vederea neutralizării, şi s-a dispus ordonanţa de suspendare a activităţii agentului comercial până la remedierea neconformităţilor constatate.

Articolul precedentPeste 22.000 de jucării contrafăcute
Articolul următorLa primele ore ale dimineții cu o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool în aerul expirat