La mijlocul lunii decembrie, anul trecut, consilierul municipal Marian Neta a devenit oficial vicepreşedinte al clubului HC Dunărea Brăila. Neta se va ocupa numai de latura sportivă şi va face echipă cu antrenorul Aurelian Roşca, obiectivul principal al acestora fiind acela de a readuce echipa brăileană în elita handbalului românesc.

Cu toate că s-a declarat încântat de noua poziție, vicepreședintele atras atenția asupra faptului că se dorește prea mult politizarea sportului, a handbalului în special, în Brăila.

Eu dacă am venit aici, am venit să ajut clubul și pe George(n.r. George Caranica – președintele clubului HC Dunărea) Eu mă simt ca acasă, sincer. Am o relație amiabilă cu toată lumea(…) Încerc să-mi aduc aportul meu, mic – mare, cât pot. Eu zic că prin echilibrul me, prin calmul meu încerc să țin lucrurile sub control. Problema este că prea se politizează sportul în genere, sau chiar handbalul.

Eu nu fac politică, aici nu se face politică. Este foarte bine că finanțatorii, indiferent de culoarea politică, oricine ar fi, ne bucurăm că sunt alături de noi. Politica trece, noi rămânem brăileni și trebuie să păstrăm o anumită corctitudine între noi”, a declarat vicepreședintele HC Dunărea, Marian Neta.

 

 

Neta are în spate o experienţă bogată ca manager, după ce a fost director al Liceului Teoretic “Panait Cerna”. Este cunoscut şi pentru activitatea sa ca director al CF Brăila şi Director al Clubului Sportiv Municipal Brăila. Ca studii post universitare, Marian Neta este absolvent al SNSPA (2006-2007), cu masterat în administraţie publică.

Articolul precedentJandarmeria Brăila și-a prezentat bilanțul pe anul 2018
Articolul următorBărbat din satul Lanurile, depistat de polițiști și încarcerat