Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, nu a fost deloc încântată de ceea ce a găsit în Spitalul Județean din Brăila. Vizitând etajul 1, împreună cu președintele Consiliului Județean, președintele PSD – Ion Rotaru și managerul – Delia Râșnoveanu, ministrul s-a oprit pentru o secundă și a întrebat dacă spitalul are acreditare, după care și-a continuat vizita.

Nemulțumirile au fost mult mai multe, și cu siguranță ministrul le-a păstrat pentru discuția pe care au avut-o departe de camerele de filmat, însă la final, Sorina Pintea a dat nota 6 infrastructurii din Spitalul Județean.

Întrebată ce a deranjat-o cel mai mult în spitalul din Brăila, Sorina Pintea a recunoscut: ”faptul că procedurile merg foarte greu și că nu reușim să implementăm niște proiecte foarte frumoase pe care le avem”. Mai departe, când a fost întrebată dacă legile sunt de vină sau conducerea spitalului, ministrul a zâmbit fără să facă o declarație care să o condamne pe Râșnoveanu.

 

 

Eu v-aș ruga să fiți aproape de spital, să promovați ceea ce se întâmplă bine, să criticați ceea ce se întâmplă, mai puțin bine. Am sfătuit conducerea unității medicale să se aplece asupra modalității de comunicare cu pacienții și aparținătorii, pentru că ei nu sunt obligați să cunoască procedurile noastre(…) Noi trebuie să fim empatici că de aceea ne-am făcut medici”, a declarat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea a promis că va reveni în luna august la Spitalul Județean din Brăila și speră ca, până atunci, o mare parte din probleme să fie rezolvate.

Articolul precedentAlegeri la PSD Brăila sub semnul protestelor #rezist
Articolul următorDacia Unirea a învins cu 1-0 pe CS Balotești