Penitenciarul Brăila a devenit o prezenta constanta la activitățile organizate de Agenția Județeana pentru Ocuparea Fortei de Muncă Brăila, urmărindu-se astfel sensibilizarea angajatorilor privind problematica sociala a acestei categorii vulnerabile, precum si oferirea unei oportunitati pentru fiecare dintre participanți de a deveni un potențial angajat după punerea in libertate.

 

Pentru acest eveniment peste 20 de angajatori au oferit aproximativ 300 locuri de munca vacante în diferite domenii de activitate.

 ”În data de 18.10.2019, începând cu ora 09:00, un număr de 9 deținuți care executau o pedeapsă privativă de libertate in regim semideschi și deschis în Penitenciarului Brăila, au participat la ”Bursa generala a locurilor de muncă”, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila în speranța că-și vor găsi un job, pe care l-ar putea avea imediat ce vor termina de executat pedeapsa privativă de libertate.

Deținuții care au participat la aceasta activitate sunt persoane aflate în ultima perioadă de executare a pedepsei, calificate sau necalificate, dar care posedă abilitați practice într-o meserie”, a declarat Comisarul șef de Poliție Penitenciară Simona Kober, purtătorul de cuvânt al instituției.

Obținerea unui loc de munca după liberare reprezintă, deopotrivă , un pas extrem de important in procesul de reinsertie a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate dar inca dificil de realizat, devenind astfel o prioritate in cadrul demersurilor adresate persoanelor condamnate.

Pregătirea pentru liberare presupune un efort conjugat al persoanei private de libertate si al specialiștilor din penitenciar in scopul reintegrării in comunitate prin identificarea si valorizarea tuturor resurselor si posibilităților existente.

Astfel, Penitenciarul Brăila desfasoara o arie larga de activitati in scopul reintegrării socio – profesionale a deținuților pentru perioada de după liberare.

Articolul precedentBani de la Guvern pentru 20 de primării din județul Brăila
Articolul următorPolițiștii de la imigrări, de vorbă cu studenții! Campanie de informare a străinilor care au optat pentru studii în România!