Chiar dacă recunoaște că PSD a obținut un scor mic la alegerile europarlamentare, Dragomir spune că electoratul brăilean a ales și de această dată să voteze cu partidele de stânga.

 

Primarul consideră că PSD ar fi avut mai multe șanse dacă Guvernul Dăncilă, condus din umbră de Liviu Dragnea, ar fi renunțat la ”joaca cu legile justiției”, sau la ordonanțe date în miez de noapte.

Edilul spune că încă mai sunt necesare schimbări, astfel încât percepția oamenilor asupra Partidului Social Democrat să se schimbe. Cu toate astea, spune că este PSD-ist și speră că lucrurile vor reveni la normal în partidul său.

 

 

PSD, la Brăila, a avut peste media națională. Dar, cetățenii din municipiul Brăila au optat între PSD și ProRomânia, pe partea stângă a eșicherului politic, refuzând să voteze dreapta. Scorul PNL este unul absolut dezamăgitor, la Brăila. Au scăzut față de ultimele alegeri, iar scorul USR, chiar dacă este sub media națională, este în creștere la Brăila, din cauza faptului că alegătorii de dreapta nu s-au dus către PNL și au căutat o altă alternativă.

Scorul PSD a scăzut. O parte dintre votanți s-au dus către ProRomânia. Scăderea scorului PSD s-a datorat în primul rând faptului că la ProRomânia, candidatul Mihai Tudose a constituit un pol de atragere a votanților, ca și nume și activitate a acestuia, dar și gafele, de la nivel național, din acea perioadă, au cântărit foarte mult”, a declarat primarul Marian Dragomir.