O avocată din Brăila, suspendată din Barou, acuzată de cumpărare de influență

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data 25 noiembrie 2021, faţă de inculpata Bălan Luiza Glenda, avocat suspendat în cadrul Baroului Brăila, săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

”La data de 7 octombrie 2021, inculpata Bălan Luiza Glenda ar fi promis unei persoane că îi va da 10.000 euro pentru a convinge pe oricare dintre cei doi ofițeri cu funcții de conducere la nivelul județului/municipiului Brăila ca, în virtutea atribuțiilor și autorității lor profesionale, să dispună atât încetarea continuării acțiunilor de control la două societăți comerciale, cât și restituirea sumelor de bani și a  mărfurilor ridicate de poliție cu ocazia controalelor, ceea ce ar fi îngreunat atât desfășurarea cercetărilor cât și completarea materialului probator într-un dosar penal.

În aceeași cauză este cercetat sub control judiciar și inculpatul Prioteasa Ștefan-Laurențiu, ofițer de poliție, șef al Secției 1 Poliție Rurală Brăila, pentru că ar fi avertizat o persoană, administrator a celor două societăți comerciale, asupra unor controale și a unei percheziții pe care poliția urma să le facă la societățile respective. (detalii in comunicat nr 934/VIII/3 din 12 noiembrie 2021) .

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Bălan Luiza Glenda trebuie să respecte o serie de obligații între care să nu părăsească țara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului și să nu se apropie și să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu anumite persoane, așa cum sunt menționate în ordonanța procurorilor.

Inculpatei i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatei i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.