Ziua de duminică, 28 octombrie, nu a fost una tocmai bună pentru echipele de handbal de la HC Dunărea Brăila. La orele prânzului, echipa de Divizia A a pierdut meciul de acasă cu Știința Bacău. Seara, prima echipă a clubului a primit vizita liderului din Liga Florilor. Noua echipă a lui Florentin Pera a câștigat fără probleme în fața unei echipe care n-a avut antrenor principal la acest meci, fiind condusă de pe bancă de directorul tehnic, Sorinel Meca.

Singura veste bună a fost că echipa va avea un nou antrenor, unul cu rezultate în handbalul românesc, care a pregătit echipe de top. Din păcate, HC Dunărea Brăila este prima echipă pe care Aurelian Roșca o va antrena cu obiectivul de a o salva de la retrogradare.

În etapa următoare, echipa pregătită începând de luni de Aurelian Roșca va trebui să joace în deplasare la CSM Roman, penultima clasată în Liga Florilor, fără nici un punct după șapte etape. Numai că marți, 30 octombrie, Consiliul de Administrație al clubului din Roman a luat decizia de a retrage echipa din campionat. Decizia CA va trebui însă validată și de Consiliul Local Roman. Informația a fost confirmată de un membru al CA.

”Retragerea din campionat a echipei de handbal a fost aprobată cu unanimitate de voturi, în timp ce retragerea din campionat a echipei de fotbal a fost votată de ceilalți patru membri ai CA, eu fiind singurul care am susținut că trebuie să continuăm activitatea sportivă în oraș, măcar în ceea ce privește fotbalul, întrucât această echipă are o lungă și frumoasă tradiție”, a spus pentru inroman.ro, Bogdan Andrieș, consilier local și membru CA al CSM Roman.

Dacă decizia de retragere va fi comunicată către FRH până mâine, HC Dunărea nu ar mai fi nevoită să facă o deplasare inutilă, așa cum s-a mai întâmplat în urmă cu câțiva ani când s-au retras alte echipe din Liga Națională după ce echipa din Brăila jucase în deplasare cu acestea.

Dacă meciul de la Roman se va juca, acesta va fi arbitrat de clujenii Sebastian Mârza și Cristian Nedelea. Partida este programată vineri, 2 noiembrie, de la ora 17.30.

Următorul meci pentru HC Dunărea Brăila în Liga Florilor este programat luni, 5 octombrie, de la ora 17.30, pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie. Meciul cu echipa la care acum joacă fostele handbaliste de la Dunărea Brăila, Ada Moldovan, Oana Apetrei sau Elena Voicu, va fi arbitrat de dâmbovițenii Robert Harabagiu și Silviu Stănescu.

Retragerea Romanului ar avea și un plus. Li se vor anula victoriile obținute pe teren de CSM Galați, Gloria Buzău, HC Zalău sau Gloria Bistrița, echipe aflate deasupra Brăilei în clasament și se va reduce astfel ecartul față de acestea.

Echipa a doua a clubului, formată în proporție de 95% din junioare de la LPS Brăila, oricum nu are drept de promovare și în etapa următoare va juca în deplasare, dumunică, 4 noiembrie, la HCF Neamț, echipă aflată pe locul 3 în seria A din Divizia A.

Articolul precedentRezultate finale “Let’s Do It, România!”
Articolul următorOameni ai străzii dorm pe holul Spitalului Județean de Urgență Brăila