O tânără din localitatea brăileană Făurei sat ucisă, în Franța, de fostul iubit
O tânără din localitatea brăileană Făurei sat ucisă, în Franța, de fostul iubit

Laura Mocanu, o brăileancă din localitatea Făurei sat, comuna Surdila Greci, în vârstă de 30 de ani, a fost strangulată în propriul apartament de către bărbatul cu care avusese o relație, dar de care se despărțise. Cei doi locuiau totuși împreună. Evenimentul s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă. Fata se pregătea să plece a doua zi dimineață într-o vacanţă, în Cuba.

Laura Mocanu a fost ucisă vineri noaptea în casa în care locuia, la Saint-Rémy-lès-Chevreuse, chiar de fostul ei iubit, de care însă se despărţise, dar pe care îl găzduia pentru o vreme. Laura avea 30 de ani, iar cel care a anunţat poliţia a fost chiar bărbatul care i-a luat viaţa, un român în vârstă de 28 de ani.

Laura fondase împreună cu o prietenă franţuzoaică ACINA, o organizaţie de solidaritate care lucra pentru imigranţi, mulţi dintre ei români care trăiau în condiţii precare la periferiile oraşelor Paris şi Lille.

Ea a pus ferm capăt relaţiei cu soţul ei, dar a fost de acord să îl găzduiască temporar. Vineri am vorbit cu ea, era foarte bucuroasă pentru că sâmbătă urma să zboare în Cuba, în vacanţă. Nu a venit sâmbătă la aeroport, am sunat astăzi la poliţie pentru că nu ştiam nimic despre ea. Când am aflat ce s-a întâmplat, am suna-to pe sora ei. Sunt dărâmată.„, a declarat pentru Le Parisien, Sarah Berthelot, celălalt co-fondator al ACINA.

Astăzi trebuia să i se facă autopsia pentru a se stabili cu exactitate cauza morții. Apoi se va face reconstituirea faptei cu criminalul după care familia va trebui să mergă să o identifice și să o aducă în țară.

Articolul precedentAJFP Brăila organizează joi, 11 iulie 2019, întâlniri cu contribuabilii
Articolul următorAtleții de la CSM și LPS Brăila au venit cu medalii de la naționalele de juniori 3