Luni, 30 septembrie a.c., poliţiştii brăileni au desfășurat acțiuni pe raza municipiului Brăila pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Polițiștii brăileni au acţionat şi pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun încălcând regulile de circulaţie, în vederea salvării de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave.

Pe timpul activităţilor au fost verificate mai multe societăți comerciale, au fost legitimate peste 150 de persoane și au fost oprite în trafic şi controlate 120 de autovehicule, 50 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest.

Cu această ocazie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei ai Biroului Ordine Publică și Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat în două dintre autoturismele oprite în trafic, pe Calea Călărașilor din municipiul Brăila, mai multe obiecte periculoase, un spray paralizant, opt cuție, dintre care șase rabatabile, o macetă și două cozi de târnăcop.

Ocupanții celor două mașini, cu vârste cuprinse între 27 și 47 de ani, au fost conduși la sediul Poliției pentru continuarea verificărilor. Obiectele găsite în cele două autoturisme au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În cauză au fost întocmite dosare penale pentru portul fără drept de obiecte periculoase.

De asemenea, pe timpul activităților au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.595 de lei.

Dintre acestea, 30 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 5 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Ca măsuri complementare polițiștii au reținut două permise de conducere și două certificate de înmatriculare și au confiscat 1629 de kg de legume, pentru care deținătorii nu aveau documente de proveniență.

Articolul precedentNu-ți lăsa mașina la mâna hoților
Articolul următorTrei șoferi fără permis depistați la volan de polițiștii brăileni