Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați, două persoane fizice, reprezentanți ai unui club de fotbal din municipiul Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea mai multor infracțiuni de dare de mită, și o persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea a două infracțiuni de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanți ai clubului de fotbal UTA Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul echipei de fotbal Foresta Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală arădenilor, Sepsi Sfântu Gheorghe.

În perioada menționată, cei doi inculpați, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau  40.000 lei, jucătorilor de la Dacia Unirea Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă din Sf. Gheorghe, meci care însă s-a terminat cu scorul de 3-0 (1-0) pentru Sepsi.

Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad, pe care cei doi inculpați o reprezentau, să promoveze în Liga 1 la finalul sezonului 2016-2017.

În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei  prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice și care a fost  trimisă în judecată alături de cei doi coautori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau  40.000 lei, jucătorilor  de la  echipa din Brăila pentru ca aceștia să câștige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa din Sfântu Gheorghe.

Procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Sursa: Realitatea de Braila