Salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%, a anunțat marți premierul Ludovic Orban, printr-un mesaj postat pe pagina oficială de facebook a Guvernului.  

 
În cursul acestei săptămâni, definitivăm propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Dacă stabilim că formula de calcul pentru salariul minim va fi determinată de rata inflaţiei, indicele de creştere a preţurilor de consum şi indicele de creştere a productivităţii, salariul minim pe economie ar putea creşte cu 7,2%, a declarat şeful Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a anunțat încă de săptămâna trecută că are în plan majorarea salariului minim pe economie, dar la vremea respectivă a declarat că procentul cu care va fi mărit va fi stabilit în baza unei analize de impact și după consultări cu patronatele şi sindicatele.

Tot săptămâna trecută, premierul a avut o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în cadrul căreia s-au purtat discuții cu privire la proiectul de hotărâre care vizează creșterea salariului minim.

Orban a spus că hotărârea de mărire a salariului minim ar trebui adoptată cel târziu până la finele lunii noiembrie – începutul lunii decembrie, astfel încât mediul de afaceri să ştie din timp cu cât va creşte salariul minim.

Articolul precedentN-a respectat indicatorul ”Cedează Trecerea” și a intrat cu mașina într-un stâlp și apoi în peretele unei case
Articolul următorBrăila PUTE! Garda de Mediu spune că sesizările brăilenilor nu se confirmă!