O pacientă din Galați, infectată cu noul coronavirus și aflată în stare critică, a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Brăila, fiind internată în Secția „Anestezie Terapie Intensivă”.

Pacienta era internată la secția de boli infecțioase a Spitalului Sf. Andrei din Galați, dar starea ei de sănătate s-a înrăutățit și necesita intubarea la ATI, însă secția de ATI de la spitalul gălățean nu mai avea locuri.

A fost o decizie medicală și, dincolo de orice altceva, umană. Viața unui om nu poate fi cântărită sau dezbătută. Nici Jurământul lui Hipocrate! Și nici culoare politică nu au viața și jurământul! Am încredere că medicii brăileni vor face tot ce le stă în putință! Situația din județul Galați este mult mai gravă, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate. Sănătate tuturor pacienților și cadrelor medicale!” a declarat prefectul Cătălin Boboc.

Decizia de a primi un pacient cu coronavirus din al județ vine după ce au mai existat două tentative, ultima fiind cea referitoare la 18 pacienți de la Adjud care trebuiau să ajungă la Brăila.