Sâmbătă după amiază, cei aproape 1000 de reprezentanți ai ansamblurilor folclorice veniți la Brăila din țară, dar și din Republica Moldova, au participat la Parada Portului Popular, un eveniment devenit tradițional la Brăila în ultimii ani. 

Dacă vineri seara tinerii îmbrăcați în costume populare și costumați în costume tradiționale specifice sărbătorilor de iarnă, au mărșăluit pe traseul Dispecerat Braicar (Bariera Călărașilor)-Str.Pietății- strada Școlilor– Bulevardul Independenței – Platou Primărie, sâmbătă seara traseul a fost altul.

Parada portului popular, a datinilor și tradițiilor de iarnă, a defilat sâmbătă, de la ora 16.00, pe traseul: cartier Viziru I (IMB)– Calea Călărașilor – Bariera Călărașilor – Piața Independenței. Pe durata deplasării colindătorilor circulația pe acest sens de mers a fost deviată pe rute ocolitoare. La ora 16.40, când colindătorii au ajuns pe Platoul din Piața Independenței s-a aprins iluminatului de sărbători în municipiul Brăila. Sute de brăileni s-au oprit pe trotuare și i-au admirat pe colindători.

Manifestările au continuat cu programe artistice susținute de elevi de la Palatul Copiilor Brăila, Ansamblul de Datini Și Obiceiuri- “Mugurelul-Mărgineanca”Dorohoi-Botoșani, Ansamblul de Datini Și Obiceiuri- “Armonia”Oradea-Bihor, Ansamblul “Lozioara” din Străşeni, Republica Moldova, Ansamblul de Datini Și Obiceiuri- “Ozana” Târgu Neamț-Neamț, Ansamblul de Datini Și Obiceiuri- “Romanița ”Chișinău, Ansamblul de Datini Și Obiceiuri- “Plaiurile Sâmbureștilor”- Sâmburești-Olt, Ansamblul   ”Studioul de Majorete IUVENTA ”  din Cahul, Republica Modova, Ansamblul de Datini Și Obiceiuri -”Plai Bucovinean” Dorna Cândrenilor-Suceava, Ansamblul de Datini Și Obiceiuri -”Mugurelul” Sighetu Marmației-Maramureș și Ansamblul de Datini Și Obiceiuri- “Cătălina”-Iași.