Dată fiind situația creată de noul coronavirus, săptămâna trecută Arhiepiscopia Dunării de Jos a desfășurat acțiuni filantropice în mai multe parohii din cadrul Protopopiatului Făurei, judeţul Brăila. Preoții, ajutați de voluntari și membrii consiliilor și comitetelor parohiale, au acordat sprijin familiilor cu mulți copii și cu situații precare din punct de vedere financiar.

Astfel, conform unui comunicat al Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, Parohia Ianca I a distribuit la Spitalul orășenesc și la secția SAJ din Ianca, dar și la Azilul de bătrâni din localitate, 30 de pachete cu kituri sanitare și 20 de pachete cu alimente în valoare de 500 de lei, din donațiile enoriașilor.

De asemenea, Parohia Ortodoxă Română „Sf. Nectarie“ – Coslada (Spania), prin grija părintelui George Cimpoca, a donat pentru o familie cu 7 copii din Ianca, o vacă și nutreț, iar pentru o altă familie, cu 5 copii, un aragaz cu butelie, frigider și maşină de spălat, în valoare totală de 4500 lei.

Parohia Ianca II a oferit în cursul acestei săptămâni, pentru 6 persoane vârstnice, pachete cu alimente, iar 10 kituri sanitare au ajuns la familii cu mulți copii. Şi la Azilul de bătrâni din Ianca, 23 de asistați au primit produse igienico-sanitare. Valoarea totală a ajutoarelor este de 540 lei.

În cadrul aceluiași protopopiat, la Parohia Movila Miresii, 3 familii nevoiașe au beneficiat de alimente în valoare de 300 lei.

Imagine