Brăila Nouă, partidul brăilenilor, declanșează o campanie de strângere de semnături pentru modificarea legislației electorale in vederea liberalizării vieții politice, astfel încăt în politica din România să poată apărea Oameni Noi.

Oameni Noi adică Voi cei care nu sunteți mulțumiți, nu vă considerați bine reprezentați sau nu vă regăsiți în partidele actuale. Nu te poți aștepta ca lucrurile să se schimbe dacă nu te implici. Semnează această inițiativă. Este prima și cea mai simplă modalitate de implicare. Se ușurează astfel accesul celor care crezi că te pot reprezenta politic. Sigur cunoști în jurul tău astfel de oameni, poate ești chiar tu! Cere-le să se implice! Prețul neimplicării este riscul mărit de a fi condus de cei pe care nu îi dorești!, se arată în comunicatul Partidului ”Brăila Nouă”. 

Inițiativa ”Brăila Nouă” este de a se introduce în legislația electorală a unor prevederi prin care să se revină la alegerea primarilor în două tururi, inițiativă pentru care și PMP a strâns semnături la nivel național. 

De asemenea, aceștia solicită o legislație prin care să se introducă votul preferențial pe lista de partid, prin care să poți să alegi candidatul preferat pe lista partidului pe care îl votezi.

Reprezentanții ”Brăila Nouă” susțin și reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri și eliminarea pragului eletoral de 5% la alegerile locale, parlamentare și europarlamentare. 

O altă modificare a legislației electorale solicitată de inițiativa celor de la ”Brăila Nouă” este votul liber pentru românii aflați în străinătate și creșterea numărului de parlamentari aleși pentru Circumscripția Diaspora, conform numărului de români care au domiciliul sau reședința stabilite în străinătate. 

Articolul precedentOrganizația Femeilor Liberale și deputatul Antoneta Ioniță vorbesc despre ”Nevoia de leadership în zona Brăila-Galați”
Articolul următorAlexandru Jantea, despre renunțarea la tramvai pe Baldovinești: ”Nu putem să ne cramponăm mereu, de trecut, fără să putem progresa!”