Dacia Unirea Brăila se va reuni pe 13 ianuarie, la ora 14.30, la stadionul Municipal, pentru pregătirea returului din Liga a 3-a.  Antrenorul Florentin Petre are ca obiectiv pentru acest sezon salvarea de la retrogradare, un obiectiv destul de dificil, având în vedere faptul că în tur echipa a avut un parcurs dezastros.

Dacia Unirea Brăila va aborda returul în seria a II-a a ligii a 3-a cu două noutăți în lot. Patrik Petre, fiul antrenorului Florentin Petre, a fost adus la Brăila pentru acest retur de campionat. Patrik, născut pe 9 mai 1997 la Bucuresti, a început fotbalul la Dinao București, unde a și debutat în Liga 1. În Liga 1 a mai jucat la OSK Sepsi Sf. Gheorghe, Poli Iași, iar în turul sezonului 2019-2020 a jucat la Farul Constanța, în Liga a 2-a. Patrik Petre are 69 de meciuri în Liga 1, unde a marcat 4 goluri.

Un alt jucător transferat în această iarnă de Dacia Unirea Brăila este mijlocașul Laurențiu Manole, născut pe 7 ianuarie 1997, care a început fotbalul tot la Dinamo București. Manole a mai jucat la Sepsi Sf. Gheorghe, Gaz Metan Mediaș, FC Voluntari, Energeticianul, Sportul Snagov, iar în turul acestei ediții de campionat a jucat la Dunărea Călărași.

Dacia Unirea s-a despărţit pe cale amiabilă de Anis Libotte, Valentin Munteanu, Yunus Fatai, Frederic Bady, Brice Goupy, dar se speră în păstrarea atacantului Jean Claude Essomba şi a fundașului central Cisse Oumar, dacă cei doi își vor rezolva problemele legate de dreptul de ședere în România.

Dacia Unirea Brăila a încheiat turul pe locul 15, cu 8 puncte, golaveraj 9-36, având cel mai slab atac din seria a II-a. Echipa pregătită de Florentin Petre și Marian Samuilă are două victorii, cu Recolta Gheorghe Doja și cu CS Făurei, și două remize, ambele în deplasare, la CSM medgidia și Axiopolis Sport Cernavodă.

Returul Ligii a 3-a va începe pe 7 martie, când Dacia Unirea Brăila va juca pe teren propriu cu Metalul Buzău.

Articolul precedentOprit în trafic pentru control, depistat băut la volan
Articolul următorPercheziții astăzi în Brăila, București și alte 24 de județe