Comisia Europeană a anunțat localitățile câștigătoare ale primului apel de proiecte din programul WiFi4EU. Pe această listă se află și patru localități din județul Brăila.

Peste 200 de localități din România vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless. În total au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalități din întreaga UE, care vor beneficia de finanțare.

Din județul Brăila pe această listă se află orașul Ianca și comunele Siliștea, Bărăganul și Surdila Greci. Municipiul Brăila, care a depus solicitare, nu se află pe lista localităților care vor beneficia de bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

De îndată ce obține un cupon, municipalitatea este liberă să instaleze puncte de acces la internet în orice spațiu public pe care îl consideră a fi centrul vieții comunitare: primărie, bibliotecă publică, centru de sănătate, muzeu, piață, parc etc.

Cuponul va oferi o sumă fixă pentru fiecare municipalitate. El va finanța echipamentele și costurile de instalare, iar beneficiarul va plăti pentru conectivitate și întreținerea echipamentului timp de 3 ani. Municipalitățile care primesc cupoane valorice vor selecta spațiile publice unde vor fi instalate puncte de acces la internet WiFi4EU. Autoritățile locale pot utiliza cuponul valoric WiFi4EU pentru a finanța parțial un proiect cu o valoare mai mare.

Articolul precedentPesta porcină africană la două ferme din comuna Ulmu
Articolul următorGalerie foto+video: Parada Portului Popular pe Calea Călărașilor din municipiul Brăila