Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunțat, vineri seara, că Guvernul propune prorogarea termenului pentru pensionarea anticipată a magistraților până la 1 ianuarie 2021., informează realitatea.net.

Proiectul de lege cu această modificare a fost prezentat, în prima lectură, în ședința de Guvern și va fi adoptat marți. Acesta este unul dintre proiectele pentru care Guvernul își va asuma răspunderea.

Au fost prezentate și dezbatute în prima lectură două proiecte de lege pentru care Guvernul urmează să își angajeze răspunderea, respectiv proiectul de lege privind unele masuri care trebuie prorogate pentru anul 2020 in domeniul justiției si proiectul de lege privind abrogarea Ordonantei 51 in ceea ce priveste masurile care au incidenta asupra transportului rutier intra județean„, a anunțat, vineri seara, Ionel Dancă, la finalul ședintei de Guvern.

Acesta a mai precizat că au fost făcute informări cu privire la proiectul de lege privind plafoanele bugetare care urmează să fie prezentate în următoarea ședință de Guvern și adoptate, de asemenea, în vederea răspunderii Guvernului.

Totodată, Dancă a mai menționat că, la 1 ianuarie 2020, ar trebui să intre în vigoare mai multe măsuri în domeniul justiției care ar „afecta grav accesul la justiție al cetățenilor”. Este vorba despre pensionarea anticipată a magistraților, trecerea de la completuri de doi judecători la completuri de trei judecători, la instanțele de apel, și admiterea la Institutul Național de Magistratură. 

Potrivit șefului Cancelariei premeirului, pensionarea anticipată a magistraților se amână, de la 1 ianuarie 2020 la 1 ianuarie 2021.

Articolul precedentPrins în flagrant cu lemnele furate
Articolul următorGala Excelenței în Educația Brăileană