În această dimineață, polițiști din cadrul Biroului de Investigarea Criminalității Economice din Buzău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău efectuează 11 percheziţii domiciliare în județele Buzău, Brăila şi Ialomiţa. Vizate sunt persoane bănuite de producerea, deținerea și comercializarea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal. În județul Brăila perchezițiile se desfășoară în comuna Ulmu.

Marți, 16 octombrie, 45 de poliţişti de la investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, ordine publică, criminalistic şi pentru acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au descins la 11 domicilii de pe raza judeţelor Buzău, Brăila şi Ialomiţa, ale unor persoane bănuite de deţinere, prelucrare şi comerţ ilegal cu ţigarete. În județul Brăila polițiștii buzoieni au vizat persoane din comuna Ulmu.

Perchezițiile vizează probarea activității infracționale a unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de producere și comercializare de produse accizabile din tutun și produse din tutun.

Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Buzău.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada iunie – octombrie 2018, ar fi produs țigarete şi tutun pentru fumat în locuințele lor, cu ajutorul unor instalaţii artizanale. Ulterior, cei în cauză ar fi comercializat țigaretele şi tutunul, pe raza municipiului Buzău, fără documente justificative şi certificate de conformitate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 100.000 de lei.

Vor fi puse în aplicare 11 mandate de aducere.

Activităţile au beneficiat de suportul tethnic şi de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale Buzău.

Articolul precedentDasaev rămâne în arest preventiv încă 30 de zile
Articolul următorVictor Ponta vrea un proiect de repopulare a fermelor afectate de PPA