În data de 19 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila a organizat şi desfăşurat un exerciţiu tactic de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, având ca temă „ Activitatea structurilor de conducere şi intervenţie pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generate de tipul de risc accidente, avarii, explozii și incendii în activități de transport și depozitare produse periculoase la – S.C. AIR LIQUIDE ROMÂNIA S.R.L. – Fabrica de acetilenă Brăila -”.

 

În jurul orei 10.00, personalul din cadrul dispeceratului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila este anunţat prin S.N.U.A.U. – 112, despre producerea unei explozii la o baterie de acetilenă pe amplasamentul fabricii de acetilenă Brăila, aparținând S.C. Air Liquide România S.R.L. existând pericolul unei explozii cu efect domino din cauza descompunerii acetilenei.

În urma detaliilor solicitate de către personalul din dispecerat cu privire la producerea evenimentului, a reieşit faptul că în urma deflagraţiei, neurmată de incendiu, o persoană a fost rănită grav și a suferit arsuri de gradul II pe aproximativ 30% din suprafaţa corporală.

Pe timpul executării operaţiunilor de intervenție pentru limitarea și prevenirea apariției unor alte explozii la bateriile de acetilenă de pe amplasametnul fabricii, comandantul intervenției este anunțat de prezența unei scurgeri de substanță periculoasă datorită suflului exploziei care a afectat rezervorul de acid clorhidric din imediata vecinătate ce pune în pericol siguranța personalului de intervenție.

În jurul orei 11.10 comandantul acţiunii este anunţat de către şeful secției de îmbuteliere că un lucrător a fost surprins la înălțime și nu mai poate coborî ca urmare a cedării scării metalice exterioare.

Pentru rezolvarea situațiilor tactice create echipele specializate ale inspectoratului au acționat cu tehnica și mijloacele din dotare.

La exerciţiu au participat reprezentanţi ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, grupa operativă, trei echipaje de intervenţie-stingere, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială de salvare și intervenție de la înălțimi și o autospecială de cercetare CBRN din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, două echipaje din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila, două echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Brăila şi personalul de la locul de muncă a operatorului economic.

Articolul precedentBroască arestat pentru 30 de zile pentru comiterea a două tâlhării asupra unor femei
Articolul următor1 an, 3 luni şi 10 zile va sta după gratii un brăilean! Tânărul s-a urcat la volan fără permis!