Moaștele au fost aduse în ziua de 5 decembrie, prin bunăvoinţa Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Casian dar şi cu implicarea Protoieriei Brăila. Persoanele încarcerate s-au rugat pentru iertarea păcatelor si au atins moaștele Sfântului Nectarie.

”În deschiderea cuvântării, părintele protopop Mircea Băncilă a precizat că se bucură că şi în acest an manifestările religioase dedicate sărbătoririi zilelor oraşului Brăila încep cu activitatea desfăşurată la Penitenciarul Brăila.

Prin binecuvântarea şi poveţele date de reprezentantul Arhiepiscopieie Dunării de Jos, alături de soborul de preoţi de la Parohiile din oraşele Galaţi şi Brăila, s-a urmărit ca persoanele custodiate să conştientizeze că prin apropierea de Dumnezeu şi Biserică vor putea să biruie patimile şi să se împotrivească patimilor altor oameni putându-se îndrepta spre calea cinstei şi a unei conduite corecte în societate.

Dorinţa şi bucuria manifestată de persoanele private de libertate de a participa la pelerinajul moaştelor Sfântului Nectarie este un semn că prin activitatea moral religioasă desfăşurată de Preotul Capelan colaborator voluntar al  Penitenciarului  Brăila – Bogdan Dănuţ s-a reuşit conştientizarea acestora că Dumnezeu le este alături, iertându-le păcatele”, au declarat reprezentanții penitenciarului.

Articolul precedentPremieră la teatrul de păpuși! Rapunzel – duminică de la ora 11.00
Articolul următorPesta porcină africană la două ferme din comuna Ulmu