Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila va fi la datorie pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători ale Crăciunului! Peste 400 de poliţişti vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 25-27 decembrie  a.c.,  peste 140 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. In fiecare zi, 40 de patrule auto de siguranţă publică vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, politistii rutieri vor acţiona zilnic pe drumurile publice, pe traseele de acces către aceste zone şi pe principalele artere din municipiu și județ.

Pentru ca sărbătorile să fie liniştite şi fără evenimente neplăcute, poliţiştii brăileni recomandă cetăţenilor:

– atenţie la colindători!  Nu permiteţi accesul în locuinţa dumneavoastră a persoanelor necunoscute, care vin în prag de sărbători, cu pretextul că vă colindă! Învăţaţi şi copiii sau persoanele în vârstă pe care le aveţi în grijă să nu deschidă necunoscuţilor. Nu lăsaţi uşile apartamentelor sau porţile caselor neasigurate.

– fiind luna cadourilor, luna în care obişnuim să dăruim celor care au nevoie de sprijin, vă sugerăm să fiţi atenţi la cei care vă acostează invocând diferite cauze sau situaţii disperate ale unor persoane bolnave care au nevoie de donaţii în bani. Cei care vă abordează pentru diferite acte de caritate pot fi escroci, al căror scop este acela de a vă înşela!

– nu consumaţi în exces băuturi alcoolice! Nu intraţi în dispute cu persoane aflate în stare de ebrietate avansată. Conflictul poate degenera în violenţă fizică iar rezultatul ar putea fi tragic.

– manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate, să vă supravegheați, în permanenţă, genţile şi să nu le puneţi în coşul de cumpărături, de unde pot fi sustrase cu uşurinţă.

– nu luaţi asupra dumneavoastră sume mari de bani şi să folosiţi cât mai des cardurile bancare.

Polițiștii reamintesc cetățenilor faptul că este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări etc.), atât în spațiile deschise, cât și în spațiile închise! Aceștia recomandă să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție şi să nu vă expuneți la riscuri. Evitați aglomerările de persoane, protejaţi-vă pe dumneavoastră și pe cei din jur!

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentProspectul în limba română al vaccinului anti-COVID. Cum se administrează, contraindicații și efecte adverse
Articolul următorLa ora 9, avea o alcoolemie de 0,47 mg/l în aerul expirat