Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 757 de persoane, 61 de autovehicule, 33 de documente și 2 plăcuțe de înmatriculare ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În perioada 14 februarie – 20 februarie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 532 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 29 de mandate europene de arestare, au depistat 51 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 282 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 4 persoane semnalate dispărute de partenerii din statele Schengen.

Tot pe teritoriul României, au fost ridicate 15 documente, au fost găsite 57 de autovehicule și 2 plăcuțe de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 225 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 26 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 11 erau semnalate ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 29 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 2 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 4 autovehicule și 18 de documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe