Petre Daea: Brăila va fi primul județ cu întraga suprafață de irigații reabilitată
Petre Daea: Brăila va fi primul județ cu întraga suprafață de irigații reabilitată

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri că Brăila va fi primul judeţ al României care în 2020 va avea sistemul de irigaţii reabilitat pe întreaga suprafaţă, care însumează aproximativ 360.000 ha.

Avem ca obiectiv să repunem în funcţiune sistemul de irigaţii la nivelul la care a fost în anul 1989, pe întreaga suprafaţă care însumează 360 mii de hectare. Brăila va fi primul judeţ al României care în 2020 va avea întreaga suprafaţă de irigaţii reabilitată, pentru a nu mai sta sub semnul incertitudinii privind producţia agricolă. Avem un program bine stabilit, care este urmărit la agrafă. Programul de guvernare al PSD pe agricultură îl am cu mine, în geantă. Îl urmăresc minut cu minut, lucrez pentru el şi nu este nicio restanţă în acest domeniu şi nici nu va fi, în respect pentru cuvântul dat şi pentru misiunea pe care o avem„, a declarat Daea.

Ministrul Agriculturii a fost prezent în judeţul Brăila, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare la amenajarea Terasa Brăilei, care deserveşte peste 125 mii de hectare, prin cele 150 km de canale existente aici, şi unde se reabilitează patru staţii de repompare cu construcţiile adiacente.

Astăzi sunt aici, la Brăila, şi voi reveni de câte ori este nevoie în locurile unde se deschid şi se închid şantiere. Am venit astăzi la deschiderea acestui şantier de lucru, deoarece cu câteva zile în urmă s-a dat ordinul de executare a lucrărilor. Este o lucrare foarte importantă, care înseamnă peste 125 mii de hectare pe Terasa Brăilei, ştiindu-se că aici este un sistem bine construit de-a lungul timpului, este adevărat că în zona aceasta s-a întreţinut o parte din el„, a spus Daea.

Petre Daea a fost încântat să îl reîntâlnească pe şantierul din Brăila pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, condamnat la trei ani închisoare cu executare în dosarul „Mită la PSD” şi eliberat condiţionat în 2016.

Gheorghe Bunea Stancu a fost prezent la eveniment în calitate de reprezentant al firmei Concivia SA, la care este acţionar majoritar, și care a câştigat licitaţia pentru lucrarea care se execută pe Terasa Brăilei, el fiind și șeful de șantier.

Articolul precedentȘi-a părăsit prietenul, la locul accidentului! Șoferul consumase alcool și s-a speriat când a realizat ce a făcut!
Articolul următorChiriac: Am preluat spitalul de la minus infinit și l-am adus la nota 6