Noul Consiliu Local Municipal s-a într-unit într-o ședință extraordinară în care au depus jurământul 5 supleanță, validați pe locurile lăsate libere în urma unor renunțări la funcții și în urma alegerii lui Marian Dragomir în fucția de primar. De asemenea, în această ședință a depus jurământul și Sorin Boșneag, care a lipsit la precedentele ședințe fiind în carantină la domiciliu după ce a fost depistat pozitiv la un test Covid -19.

În ședința extraordinară de vineri s-au completat și comisiile de specialitate ale CLM, cu noii consilieri, dar s-au desemnat și reprezentanții CLM în Consiliile de Administrație și Adunările Generale ale Acționarilor la care CLM este acționar. 

Astfel, în AGA la Administrația Piețelor și Târgurilor au fost aleși Virginia Badiu și Cornelia Neacșu, ambele de la PSD, cu câte 17 voturi pentru și 4 împotrivă. PNL l-a propus candidat pe Sorin Gălbinaș, care a obținut doar 4 voturi pentru și 17 împotrivă. LA AGA al SC Braicar au fost aleși tot doi reprezentanți ai PSD, Daniel Tudose și Valentin Pătârlăgeanu, ambii cu câte 17 voturi pentru și 4 împotrivă. Florin Gheorghiță, propus de PNL, a obținut doar 4 voturi pentru și 17 împotrivă. 

Pentru AGA la CUP Dunărea a fost un singur candidat, Sorin Eugen Boșneag (PSD), care a obținut 20 de voturi pentru, iar două voturi au fost nule. 

În Consiliul de Administrație al Spitalului ”Sf. Pantelimon” au fost desemnați doi membrii plini și doi supleanți, toți de la PSD. Ca membrii în CA au fost aleși Răzvan Popescu și Cristiana Voineag, iar ca supleanți au fost aleși Cornelia Neacșu și Dan Andrei Vărzaru. 

Reprezentantul CLM în AGA la HC Dunărea Brăila a fost desemnat Marius George Caranica (PSD), actualul președinte al clubului de handbal din Brăila. Alexandru Drogeanu (PNL) a obținut un singur vor, un vort fiind anulat. 

Reprezentanți în Comisia de aplicare a Legii 550/2002 au fost desemnați: Cornelia Neacșu (PSD), Adrian goanță (PSD), ambii cu câte 18 voturi pentru, și Coman Sarafolean (PMP) cu 22 de voturi pentru. Candidatul PNL, Florin Gheorghiță a primit doar 4 voturi. Supleant a fost ales Vasiel Cupcic (PSD).

În comisia de vânzare a spațiilor proprietate privată a statului sau a UAT pentru cabinetele medicale au fost aleși: Florin Dumitru și Petru Gojan, ambii de la PSD, iar la supleanți a fost ales un singur membru, Valentin Pătârlăgeanu (PSD), celălalt loc rămânând vacant pentru că Laurențiu Coman (PNL) a obținut doar 8 voturi ”pentru”. În comisia de contestații a fost ales un membru plin și un supleant, rămânând vacante câte un post, pentru că Mihai Pascale a obținut doar 7 voturi și nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi ales membru plin în această comisie în care a fost aleasă doar Badiu Loredana (PSD). Ca membru supleant a fost ales doar Daniel Tudose (PSD), Alexandru Drogeanu de la PNL obținând un singur vot. 

În comisia locală de Ordine Publică a Municipiului Brăila au fost aleși doar doi membri, din trei locuri. Astfel, din această comisie vor face parte Florin Dumitru și Loredana Badiu, ambii PSD. Laurențiu Coman de la PNL nu a obținut numărul necesar de voturi. 

Și la Comisia de aprobarea novării contractelor de concesiune ce au ca obiect bunuri imobile ce aparțin domeniului privat al municipiului Brăila au fost aleși doar doi, din trei membri, Sorin Boșneag și Răzvan Popescu, ambii PSD. Florin Gheorghiță de la PNL nu a obținut numărul de voturi neesar astfel că un loc în această comisie a rămas liber. 

În Consiliul Consultativ al Direcției de Asistență Socială Brăila a fost aleasă doar Cornelia Neacșu, Cătălin Canciu neîntrunind numărul necesar de voturi, astfel că un loc a rămas liber.  

 

Sursa: Realitatea de Braila