Consilierii locali au votat un proiect care nu respectă Hotărârea de Guvern nr. 907/2016

Este vorba despre Proiectul de Hotărâre a Consiliului Local Municipal, prin care se dorește modernizarea și reabilitarea unor stații de tramvai din Brăila.

Hotărârea nr. 907/2016, privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice, prevede la Art.7 ca studiul de fezabilitate să conțină cel puțin două variante de execuție.

Deja am luat legătura cu avocații care ne vor reprezenta și cel mai probabil, în prima etapă va fi sesizată Prefectura, iar mai departe vom merge în instanță. Este important să știi că nu poți lăsa la voia întâmplării niște lucruri obligatorii doar pentru că ai majoritate. Deci tu, dacă ai majoritate în Consiliul Local, nu trebuie să mai ții cont de legalitate, de proceduri, de ceea ce trebuie să faci. Chestiunile astea se pot transforma și în cercetări de altă natură, dacă se vede o rea intenție acolo, dacă se constată că lucrurile au fost făcute dinadins, într-un final, probabil că cineva va trebui să răspundă”, spune președintele PNL, Alexandru Dănăilă.

Liberalii, cei care au atras atenția asupra legalității, i-au cerut secretarului să spună dacă este sau nu legală forma de prezentare a SF-ului și DALI-ului. Ion Drăgan nu a putut să răspundă nici DA, nici NU. Acesta a lăsat să se înțeleagă faptul că proiectantul ar fi lămurit toate problemele legate de acest proiect.

Consilierii liberali s-au abținut la acest proiect.

 

 

Oamenii se feresc să semneze. Ei nu semnează pentru că nu înțeleg actele pe care le au în față. Atunci, fiecare dintre ei au delegat atribuțiile lor altor oameni – viceprimarilor, vicepreședinților de Consiliu Județean – și semnează doar felicitările, de Crăciun, de Paște și invitațiile la evenimente oficiale, cu carioca, pe o hârtie lucioasă. În rest cred că au semnat sub 1% din totalul documentelor de la cele două instituții. Dar dacă cineva vine și le spune că este în regulă, și este bine, și mai au și câte un sfătuitor de viceprimar, sau vicepreședinte de consiliu, care spun că este în regulă, ei au înghițit gălușca și o susțin până în pânzele albe, fiindcă nu au semnat ei.

Este o chestiune la Brăila, de nedorit, din acest motiv suntem în topul rușinii. Pentru că oamenii care ne conduc nu vor să-și asume și pentru că nici nu vor să lucreze cu profesioniști, lucrează cu niște oameni dați de partid, ceea ce a făcut și PSD-ul la nivel central și uitați unde a ajuns țara”, a declarat președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

Atât proiectantul, primarul Marian Dragomir și vicele Alexandru Jantea, au susținut faptul că în acest caz, fiind vorba de elemente specifice persoanelor cu dizabilități, nu puteau să existe două variante de execuție.

Articolul precedentDănăilă: ”Statul român plătește niște oameni, în funcții, care nu sunt în stare să-și gestioneze nici bugetul familiei!”
Articolul următorAstăzi, de la ora 13.00, Mircea Diaconu va sta de vorbă cu brăilenii!