După scandalul care a luat amploare la APT Brăila, unde directorul societății este acuzat de faptul că ar fi defavorizat membri și simpatizanți ai PNL, în cadrul unor concursuri organizate intern, liberalii atrag atenția asupra faptului că majoritatea socităților din subordinea administrației locale se antrenează în astfel de practici.

Una din subordonatele recunoscute pentru disponibilizări masive este chiar CUP Dunărea.

Toți directorii societăților de stat, dacă au avut în subordine angajați, de-a lungul timpului, care simpatizau PNL-ul, în cea mai mare parte au fost dați afară și au fost înlocuiți cu oameni care au doar carnet de partid, fără să aibă niciun fel de competență. Adică, libertatea de a te exprima, cu privire la simpatia pe care o manifești față de un candidat, față de un partid, a fost un criteriu pentru a-i da afară.
Ce s-a întâmplat la CUP Dunărea, unde domnul Mangiurea, altă personalitate marcantă a vieții publice brăilene a făcut vreo 250 de angajări și a dat afară 80 de oameni, unde i-a inclus pe cei care nu simpatizau cu PSD-ul. Dar, probabil că domnul Mangiurea va intra în perioada următoare în același malaxor, pentru că oamenii s-au săturat. S-au săturat să plătească apa de ploaie, s-au săturat să plătească un preț mare, s-au săturat să fie crescut prețul pentru apă și canalizare, care va fi crescut s.a.m.d.
În toate societățile conduse de PSD, oamenii au fost dați afară pe criterii politice și nu s-a ținut cont de competență. Din această cauză am ajuns, unde am ajuns, să avem asfalt turnat peste piatră
”, a declarat președintele PNL, Alexandru Dănăilă.

 

 

În luna mai a acestui an, primarul Marian Dragomir promitea că va face public numele persoanelor disponibilizate de la CUP Dunărea, astfel încât să nu existe dubii în ceea ce privește apartenența lor politică. Acea listă nu a fost prezentată niciodată.

Articolul precedentLegea le permite acum polițiștilor să pătrundă în imobil fără mandat! Vezi aici care sunt condițiile!
Articolul următorCozile de la Bariera de la Drajna rămân un coșmar cel puțin încă 3 ani