Poliția Locală acționeză… pe Facebook! Patru brăileni au fost amendați!

 

Patru brăileni au fost sancționați contravențional după ce au postat, pe rețeaua de socializare Facebook, expresii jignitoare și vulgare la adresa Poliției Locale Brăila, de natură să lezeze demnitatea și onoarea acesteia.

Astfel, doi dintre brăileni, unul în vârstă de 39 de ani, celălalt în vârstă de 52 de ani, au postat în data de 05.02.2019, injurii la adresa polițiștilor locali brăileni, cei doi fiind sancționați cu suma de 500 lei, fiecare. Cel de-al treilea bărbat, în vârstă de 41 de ani, a postat în ziua de 20.02.2019 expresii jignitoare – care nu pot fi reproduse – la adresa polițiștilor locali, fiind sancționat contravențional cu suma de 1.000 lei. Cel de-al patrulea bărbat, în vârstă de 55 de ani, a postat, de asemenea, diverse injurii la adresa Poliției Locale Brăila, în data de 27.02.2019, fiind sancționat contravențional cu suma de 600 lei.

În contextul în care, în baza deciziei instanțelor de judecată românești, reţeaua socială Facebook, precum şi conturile deschise pe această platformă, reprezintă spaţiu public şi nu privat, faptele săvârșite de cei patru bărbați încalcă prevederile Legii 61/1991 R, reprezentând contravenții, acestea fiind astfel sancționate în conformitate.

 

1 COMENTARIU

  1. Asta pentru ca oamenii sunt naivi si au numele complet pe facebook. Daca aveau prenumele si un eventual pseudonim nu luau nicio amenda. Sunt zeci/sute de persoane care injura pe drept autoritatile zilnic, doar aia mai capcauni iau amenzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.