Convieţuirea în condiţii civilizate presupune respectarea unor reguli de bun simţ, care sunt stipulate și de legi sau hotărâri ale Consiliului Local menite să îi protejeze pe cetăţenii de bună credinţă. Unii dintre brăileni încalcă aceste reguli, dar încă sunt puțini cei împotriva cărora Poliţia Locală aplică legea şi îi sancţionează.  

Printre amenzile aplicate în ultima perioadă de Poliția Locală Brăila se numără şi una în valoare de 300 de lei aplicată brăilencei I.C.. Aceasta a fost sancţionată din cauza zgomotelor produse de câinii săi, care îi deranjau pe vecini.N.I., din Brăila a fost sancționat contravențional cu avertisment scris pentru depozitarea de deșeuri vegetale pe domeniul public, iar S.C. Brai-Cata. S.R.L., cu sediul în Brăila, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei pentru depozitare deșeuri pe domeniul public în fața modulului pentru colectarea deșeurilor amplasat pe str.Plevna, Bl. A2.

Un alt exemplu ce reiese dintr-un comunicat de presă al Poliţiei Locale: pentru tulburarea fără drept a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă, a fost depistată şi sancţionată contravenţional numita S.E.-L., în vârstă de 25 ani, din Brăila, care a primit o amendă în valoare de 600 lei, fiind depistată în spatele blocului B2, situat pe Str. Plantelor, tulburând liniştea locatarilor prin strigăte şi larmă.

Totodată, pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, a fost depistat şi sancţionat contravenţional numitul P.A., în vârstă de 60 ani, din Brăila, cu amendă în valoare de 200 lei, fiind depistat în incinta S.C. Tidalog  Com. S.R.L provocând scandal.

Un alt brăilean, L.M., 31 de ani, a scăpat doar cu un avertisment, după ce a fost depistat în timp ce făcea un grătar în spatele blocului unde locuieşte.

Şi pentru fumatul în locurile de joacă pentru copii a fost aplicată o sancţiune în valoare de 100 lei, brăilencei C.C., în vârstă de 18 ani, care a fost depistată fumând în părculeţul de joacă situat pe Calea Călăraşilor, în spatele blocului 2.

Cei care cresc păsări la curte, fără a ţine cont de disconfortul provocat vecinilor, trebuie să ştie că sunt pasibili de amendă. Poliţia Locală Brăila poate sancționa pe cetățenii care cresc animale şi păsări de orice fel în adăposturi (coteţe) amplasate la o distanţă mai mică de 10 metri de clădirile vecinilor, fără pardoseală betonată şi instalaţie de colectare a dejecţiilor. Un astfel de caz a fost cel a brăileanului S.D., în vârstă de 48 ani, sancționat cu amendă în valoare de 100 lei pentru creşterea unor păsări în curtea imobilului într-un adăpost amplasat la mai puţin de 10 m faţă de clădirile învecinate, fără a avea instalaţie de colectare a dejecţiilor şi nici pardoseală betonată.

Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal al Poliției Locale Brăila a efectuat verificări în cazul a 7 lucrări sesizate și verificări pe zone. Cu această ocazie s-a constatat că în cazul a două sesizări, lucrările au fost efectuate respectându-se prevederile Legii nr.50/1991 R, iar trei lucrări au fost clasate. În cazul unei sesizări s-a procedat la aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 50/1991 R, Art.26, alin.1, lit.a) pentru lipsă autorizație de construire, iar în cazul altei sesizări se continua verificările.

Articolul precedentSpartul semințelor în Parcul Monument i-a costat scump
Articolul următorEroi pentru micuțul Darius