Având în vedere condițiile meteo actuale, Poliția Locală Brăila atrage atenția că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, atât persoanele fizice cât și persoanele juridice, au obligația de a curăța de zăpada sau de gheață trotuarele din fața imobilelor/sediilor/asociațiilor de proprietari. 

Poliția locală amintește cetățenilor asupra faptului că se sancționează cu amendă contravențională de la 1.000 la 2.500 lei pentru ”necurățirea zăpezii și a gheții imediat după depunere sau până la ora 10.00 dimineața, de pe trotuarele și rigolele din fața imobilelor pe care le dețin sau administrează. Zăpada sau gheața rezultată se depozitează la o distanță de 0,30 m de bordura carosabilului. În cazul formării poleiului, trotuarele vor fi presărate cu nisip sau rumeguș. De asemenea, acolo unde la parterul imobilului funcționează societăți comerciale, obligațiile prevăzute mai sus revin acestora, pe toată durata funcționării. În restul timpului, această obligație revine Asociațiilor de Proprietari, Asociațiilor de Locatari, respectiv locatarilor. Este interzisă aruncarea zăpezii și a gheții din curți pe străzi”.

În cursul zilei de azi, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila îi vor soma să curețe trotuarele pe proprietarii imobilelor proprietate personală, administratorii sau președinții de AP-uri sau pe administratorii spațiilor comericale (lucrătorii comerciali) din următoarele zone: Piața Traian – str. Mihai Eminescu – str. 1 Decembrie 1918, Piața Traian – Calea Galați (până la Pod Brăilița), Calea Galați – între Str. Ulmului și ieșire spre Galați, Calea Călărașilor (între Barieră și Peco Mol), Șoseaua Buzăului (între Spitalul Județean și Șoseaua de Centură), str. Școlilor – str. Pietății până la Spitalul nr. 3, Str. G-ral E. Grigorescu – str. Siretului, Bd. Dorobanților (între Barieră și str. 1 Decembrie 1918), Bd. Dorobanților (între str. 1 Decembrie 1918 și Abator), str. Grivița (între Calea Călărașilor și str. G-ral E. Grigorescu), B-dul Independenței. B-dul Al.I.Cuza.

În cursul nopții, Poliția Locală a acționat în permanență cu 10 echipaje, care au patrulat pe raza municipiului Brăila. Totodată, s-a acționat cu echipaje din cadrul Biroului Rutier pentru fluidizarea traficului, iar, acolo unde situația a impus-o, s-au închis sectoare de drum până la sosirea echipajelor de deszăpezire, pentru evitarea unor situații care ar fi putut pune siguranța participanților la trafic în pericol.

Imagine

Imagine

Articolul precedentTrei drumuri naționale rămân închise în județul Brăila
Articolul următorVremea severă se menține în sudul județului Brăila