Având în vedere că accidentele produse la trecerile la nivel cu calea ferată sunt de cele mai multe ori de o gravitate ridicată, soldându-se în cele mai multe cazuri cu decesul sau accidentarea gravă a persoanelor, la data de 23 iunie a.c., poliţiștii rutieri și polițiști de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi  Brăila au acționat pe raza județului Brăila, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de astfel de accidente rutiere.

Cu această ocazie, polițiștii au monitorizat un număr de 10 treceri la nivel cu calea ferată din municipiu și județ, au aplicat un număr de 71 de sancțiuni contravenționale, dintre care 67 pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, iar 4 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative, valoarea totală a amenzilor fiind de 31.965 lei.

Cu aceeași ocazie, din totalul sancțiunilor aplicate de polițiști pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, un număr de 5 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. De asemenea, polițiștii au reținut 9 permise de conducere.

Acțiunea a avut un caracter preventiv, iar principalul scop a fost conștientizarea participanților la trafic cu privire la importanța respectării normelor privind circulația pe drumurile publice, inclusiv la trecerile la nivel cu calea ferată.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii oricăror fapte antisociale.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedent66 de cazuri noi de infectare cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore! Situația din fiecare județ!
Articolul următorTată și fiu s-au ales cu dosare penale