În ziua de 29 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au confiscat peste 350 kg de materiale pirotehnice.

Polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Biroul Proximitate și Biroul Ordine Publică, în urma activităților specifice desfășurate au depistat doi brăileni, în vârstă de 25 de ani și respectiv 52 de ani, din municipiu, care dețineau spre comercializare cantitatea de peste 350 kg de materiale pirotehnice, încadrate la categoriile de articole pirotehnice din clasele  F2, F3 și P1.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, iar întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare de peste 30.000 de lei, a fost ridicată și indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

În vederea prevenirii producerii unor evenimente negative, care pun în pericol sănătatea și integritatea corporală a cetățenilor, poliția recomandă implicarea activă a brăilenilor și sesizarea organelor de poliție a faptelor ce pot constitui ilegalități la regimul articolelor pirotehnice!

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00 – De ce a ajuns Vlad Cosma denunțător la unitatea de elită DNA Ploiești
Articolul următorGuvernul a aprobat hotărârea de încetare a mandatului de subprefect pentru Simona Drăghincescu