În zilele de 28 și 29 decembrie a.c., poliţiştii brăileni din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au confiscat cantitatea de 70 de kg de materiale pirotehnice.

În dimineaţa de 28 decembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au desfăşurat o percheziţie, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Brăila.

Cu ocazia desfăşurării activităţii, poliţiştii au descoperit cantitatea de 186 bucăţi artificii, 100 bucăţi petarde şi 9 baterii artificii, încadrate la categoriile F2 – F3.

De asemenea, la data de 29 decembrie a.c., polițiștii, împreună cu jandarmii l-au depistat în flagrant, într-o piață din municipiu, pe un bărbat de 33 de ani, din județul Buzău, care oferea spre vânzare cantitatea 10 kg de materiale pirotehnice, încadrate la categoriile F2 – F3.

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice, în valoare de peste 5.000 de lei a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice.

Articolul precedentFostul și actualul primar al Timișoarei, trimiși în judecată de DNA
Articolul următorAnul 2019, cel mai călduros de când se fac măsurători în România