În cursul zilei de ieri, 21 octombrie a.c., poliţiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au acționat pe raza județului, pentru combaterea faptelor antisociale, săvârșite cu violență dar și pentru verificarea respectării măsurilor de protecție instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de  7.500 lei, dintre care 9 pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,   4 sancțiuni aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și alte două sancțini aplicate pentru alte prevederi legale.

Totodată, au controlat 38 de vehicule și au verificat și 9 societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţe și târguri.

Principalul obiectiv al acestor acțiuni îl reprezintă siguranța cetățenilor, astfel că, în continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru prevenirea infracțoinalității stradale, precum și pentru verificarea respectării măsurilor instituitepentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid- 19.

Sursa: Realitatea de Braila