În perioada 16-22 septembrie se desfășoară Proiectul ROADPOL Safety Days susținut de Comisia Europeană, ce are ca obiectiv reducerea numărului accidentelor rutiere produse pe drumurile publice din Europa, iar ziua de astăzi, 21 septembrie, să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere.

În consecință, polițiștii din cadrul I.P.J. BRĂILA acționează pe raza de competență în scopul atingerii acestor obiective, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care folosesc necorespunzător telefonul mobil și nu poartă centura de siguranță, precum precum și depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive.

Astfel, astăzi, 21 septembrie a.c., în intervalul orar 08:00-10:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier au organizat și desfășurat o acțiune pe raza de competență. Polițiștii au legitimat 39 de persoane, au controlat 33 de autovehicule și au efectuat 19 testări alcoolscopice.

Astfel, în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 2.900 de lei, dintre care 4 pentru neportul centurii de siguranță, 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 2 pentru alte abateri. 

A fost reținut un permis de conducere pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

Activitățile continuă pe parcursul întregii zile.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCompetiţia sportivă caritabilă “Semimaraton Brăila 2022” ediţia a III-a
Articolul următorCodrin Ștefănescu: APP cere abrogarea Ordonanței de supraimpozitare a românilor – De ce acuză Guvernul