În ultimele 24 ore subunitățile Inspecoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila au intervenit pentru stingerea a două incendii, o asanare a terenului de muniție rămasă neexplodată și 11 intervenții SMURD.

Marți, 21 martie, la ora 17.00, echipa pirotehnică a ISU Brăila a executat o misiune de asanare a terenului de muniţie rămasă neexplodată în localitatea Corbu Nou, comuna Măxineni, unde în urma executării unor lucrări agricole în gospodărie a fost descoperit un proiectil exploziv calibrul 76 mm., în stare avansată de oxidare. Acesta a fost ridicat, transportat şi depozitat în siguranţă, iar ulterior va fi distrus în poligonul de specialitate.

Având în vedere că în perioada următoare se vor intensifica lucrările agricole de primăvară, la descoperirea unor astfel de elemente, lucrătorii din agricultură să oprească activitatea în zona respectică și să informeze organele competente despre acest lucru și să furnizeze informații privind localizarea acestora.

Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit, marți seara, la ora 21.00, cu o autospecială de stingere pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe Șoseaua Națională Veche din municipiul Brăila. A ars vegetație uscată pe o suprafață de cca. 500 mp. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un rest de țigară aprinsă aruncat la întâmplare.

Azi noapte, la ora 00.35, aceiași subunitate a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu la o gospodărie pe str. Nufărului din localitatea Cazasu. Au ars bunurile din două anexe gospodărești cu o suprafață de cca. 30 mp. și 15 mp. acoperiș din lemn acoperit cu țiglă la o a trei magazie. Cauza probabilă a fost un scurtcircuit la instalația electrică dintr-o anexă. Nu au fost înregistrate victime.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentFRF precizează că UEFA nu a autorizat cererea federației maghiare de afișare a steagului Ungariei Mari
Articolul următorEducație rutieră cu elevii de la școala din comuna Tufești