Victor Ponta, președintele Partidului PRO România, a declarat astăzi la Brăila că proiectul podului peste Dunăre de la Brăila nu a ajuns încă la Bruxelles. Fostul premier a declarat că dacp Guvernul Dăncilă nu va trimite proiectul la Comisia europeană există riscul ca lucrările să fie plătite din bani de la buget, sau mai rău, să fie oprite.

În cadrul conferinței de presă organizată la sediul Pro România de la Brăila, Ponta a vorbit despre podul peste Dunăre care leagă Brăila și Galațiul de Tulcea.

Prima problemă, legată de un proiect la care muncim de foarte mulți ani și care nu apare, că am venit de la Tulcea tot cu bacul. Am reușit, și era ministru domnul Teodorovici, am reușit să punem în acordul cu Uniunea Europeană pe perioada 2014 – 2020, prin acel ITI pentru Delta Dunării, finanțarea, nu doar a podului pe care și-l dorește toată lumea de zeci de ani, dar și a lucrărilor de infrastructură aferente. După cum știți, domnul Tudose, în ultima zi de mandat a semnat contractul. Asta era în ianuarie și totuși nu se întâmplă lucrurile. Am verificat la Bruxelles, avem o situație, eu am verificat-o de mai multe ori ca să fiu sigur că e adevărată, că nu puteam să cred. Până azi, când sunt aici la Brăila, și am așteptat această zi ca să fac acest anunț, la Bruxelles nu a venit niciun proiect pentru finanțare. Nu există o aplicație pentru finanțarea acestui pod. Asta înseamnă că, dacă nu se mișcă mai repede, și dacă nu se mișcă bine, și dacă se apucă de lucrări, aveți două variante, proaste amândouă: ori să se oprească lucrările la un moment dat și să rămâneți cu un început de pod, pentru Dumnezeu știe câți ani, ori să se continue, să-l finalizeze și să dăm 500 de milioane de euro din banii de buget, adică din ceea ce ar trebui să folosim pentru sănătate, educație și altceva, în loc să-i luăm nerambursabili, sigur cu partea de cofinanțare”, a declarat Victor Ponta, în cadrul conferinței de presă a Partidului PRO România, la Brăila.

Fostul premier a declarat că, din ce știe el, doar jumătate din valoarea de 500 de milioane de euro a proiectului, este eligibil la finanțare europeană prin acel ITI pentru Delta Dunării.

Articolul precedentVictor Ponta și Daniel Constantin s-au întâlnit cu membrii ProRomânia din Brăila
Articolul următorDosar penal după ce l-a bătut pe colegul de pahar