Partidul Naţional Liberal va da în judecată Partidul Social Democrat pentru “transformarea Poştei Române într-o filială a PSD”, a anunţat luni preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban.

El s-a referit la încheierea unui protocol între PSD şi Sindicatul Liber din Poşta Română, în urma căruia factorii poştali vor fi obligaţi să distribuie materiale de campanie pentru social-democraţi şi a prezentat un document în acest sens.

Pe plan local însă, anul trecut, Partidul Național Liberal a încercat să semneze un contract cu Poșta Română, la nivelul județului Brăila, pentru a transmite o scrisoare către brăileni, cu privire la modificările legislative care urmau să-i scutească pe cetățeni de la plata apei meteorice. La acel moment, Poșta Română ar fi declarat că nu se poate angaja în transmiterea de materiale politice, deși nu era în desfășurare nicio campanie electorală.

Ni s-a spus clar că angajații din Poșta Română nu pot distribui aceste scrisori. Noi ne-am dorit să facem un contract cu Poșta Română pentru că așa este firesc, când vrei să trimiți scrisori cuiva. Nu am înțeles, până în ziua de azi, răspunsul. De ce ar refuza Poșta Română un contract pe domeniul lor de activitate? Scrisorile erau în plicuri, dar ei au dorit să vadă conținutul înainte de a semna contractul. Apoi ni s-a spus că nu sunt de acord să distribuie materiale politice, deși nu eram în campanie electorală, iar scrisoarea era cu titlu informativ.

Acum, vedem că Poșta Română s-a transformat într-o filială a PSD! Acum, la început de campanie electorală, se poate! Cert este că undeva s-a produs un abuz, fie la nivel central, fie pe plan local!”, a declarat președintele Organizației Municipale a PNL Brăila, Adrian Tabarac.

Poșta Română a transmis un comunicat de presă în care respinge toate acuzațiile de ”partizanat politic”, precizând că materialele PSD sunt distribuite în baza unui contract comercial.

Articolul precedentBatalionul 136 Geniu ”Apulum” a împlinit 82 de ani de existență
Articolul următorNou la Biblioteca Județeană Brăila – Atelier de scriere creativă