PPA bagă în faliment primăriile din județul Brăila

 

După ce s-au cheltuit sume imense pentru prevenirea răspândirii virusului PPA, UAT-urile trebuie să se descurce din fonduri proprii cu dezinfecția. În cazul crescătoriilor unde s-au înregistrat focare, se recomandă introducerea porcilor santinelă și abia după 75 de zile se poate constata dacă virusul a fost cu adevărat eliminat din acea gospodărie.

Liberalii au tras numeroase semnale de alarmă cu privire la fondurile cheltuite de fiecare UAT în parte, ținând cont de faptul că decontările guvernamentale întârzie să apară.

Haideți să le dăm banii pentru substanța activă. Este cea mai mare cheltuială pe care au făcut-o, pe lângă salarii, echipamente și alte chestiuni. Oamenii au cumpărat substanță activă, au plătit-o. În unele localități, a avut, nu a avut efect, dar pesta nu a ajuns la ei. Sunt câteva localități, unde mărsurile de prevenție au dat roade. Dar cine îi ajută cu banii? Cine le susține efortul ăsta? Dacă Consiliul Județean nu le trimitea hârtie nici ei nu se implicau la chestiunea asta. După ce trece focarul încep să se facă dezinfecții din nou, pentru a fi înființate alte crescătorii. Prefectura trimite o hârtie prin care le spune să se apuce de procedurile de dezinfecție. Din banii cui?”, întreabă președintele PNL, Alexandru Dănăilă.

Liberalul a propus ca UAT-urile să primescă ajutor financiar din partea Consiliului Județean, măcar până la data la care vor veni aceste decontări. Dănăilă a atras atenția asupra faptului că în județul Brăila sunt câteva primării care au reușit să scoată bani de la Guvern.

Se ajunge din nou, ca această cheltuială să fie pusă în spatele primarilor. Se dă o hotărâre de Comitet pentru Situații de Urgență, la prefectură, și le spune – puneți-o în aplicare. Cine plătește, pentru că oamenii sunt sceptici. Este o problemă foarte mare. Iar în anumite localități, cele mai multe ale PSD-ului s-au găsit bani să aducă de la guvern, astfel încât să poată începe dezinfecția, pe anumite criterii și motive, cu bani de la stat”, a atras atenția liberalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.