În ultima etapă a turului Ligii a 3-a, pe o vreme numai bună pentru fotbal, s-a jucat meciul Dacia Unirea Brăila – Viitorul Ianca. Un meci care ar fi trebuit să fie un derby de luptă a fost mai mult unul al orgoliilor. Fără prea multe ocazii de gol, dar cu un penalty ratat și o eliminare, ambele în dreptul echipei antrenate de Florentin Petre, Viitorul Ianca a câștigat cu 2-0, fără să forțeze în fața unei echipe care se zbate în subsolul clasamentului. La prezentarea celor două echipe la centrul terenului, jucătorii au afișat un banner pe care scria ”La mulți ani, România!”

Începutul de meci a fost al celor de la Dacia Unirea. Gazdele, dacă se poate spune așa la o echipă care joacă pe un teren aflat la 50 de km de casă, au avut prima ocazie de a marca în minutul 16, când la o lovitură liberă de pe partea dreaptă executată de Cosentino, Cisse nu a ajuns la minge și mingea a lovit bara. Două minute mai târziu, Essomba a insistat la o minge în careul oaspeților și a fost faultat de Olenic și arbitrul a dictat penalty. Essomba s-a hazardat să bată tot el, la ultimul său mei pentru Dacia Unirea Brăila, dar a șutat slab și Mitrea a respins în față, iar Preda a degajat în corner. 

Primul șut pe poartă al echipei din Ianca i-a aparținut lui Necoară, în minutul 24, dar execuția sa din lovitură liberă de la 30 de metri a trecut de zid, dar Tudor a reținut fără probleme de lângă bară. În minutul 37 Păvălache a centrat de pe stânga la bara a doua, dar Alin Radu a trimis cu capul peste poartă din 4 metri.

În minutul 41 Marius Moroianu a primit al doilea galben, pentru un fault la centrul terenului asupra lui Mucuță. Ultima ocazie a primei reprize a aparținut Viitorului Ianca. Păvălache a scăpat pe partea stângă, a intrat în careu și a centrat la bara a doua, dar Colniceanu nu a ajuns să lovească bine mingea cu capul și a trimis mult peste poartă din 3 metri. 

După 0-0 la pauză, în repriza secundă primul șut periculos pe poartă a fost al lui Essomba, în minutul 50, dar reținut de Mitrea. un minut mai târziu Colniceanu a centrat în careu, dar Tudor a reținut din fața lui Coman. 

În minutul 53 Necoară a executat o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta. Acesta a trimis în careu la bara a doua, de unde Dima, cu o execuție acrobatică, a retrimis în fața porții și Gabriel Preda a trimis din 3 metri în poarta goală, 0-1. 

După marcarea golului meciul s-a jucat mai mult între cele două careuri, fără faze de gol, până în minutul 68, când după o cursă a lui Alin Radu acesta a centrat pentru Colniceanu, care a trimis la colțul scurt, dar Tudor a reținut. 

În minutul 73 Cosentino a pătruns pe partea stângă a intrat în careu, dar în locul unui șut din colțul careului a continuat să avanseze și a intrat în unghi, apoi a fost blocat de fundașii echipei din Ianca. 

În minutul 79 Dima l-a găsit bine cu o pasă în marginea careului pe Coman, acesta a preluat și i-a retrimis lui Marius Dima venit din spate, iar șutul acestuia de la 14 metri s-a dus în plasa porții lui Tudor, la colțul lung, aproape de vinclu, 0-2. 

Echipa din Ianca a mai redus turația, mulțumindu-se cu rezultatul de pe tabelă, iar în minutele de prelungiri Dacia Unirea a fost în două rânduri aproape de golul de onoare. În minutul 90+2 Essomba a combinat cu Mihalcea, dar șutul său a trecut mult peste poartă. În minutul 90+4 Essomba a trimis în poartă, dar golul a fost anulat, jucătorul camerunez aflându-se în poziție afară din joc. 

Astfel, Viitorul Ianca va intra în vacanța de iarnă cu 25 de puncte și golaveraj 18-18, cu care speră să poată petrece sărbătorile de iarnă pe locul 6, dacă SC Popești Leordeni nu va câștiga mâine meciul de pe teren propriu cu CS Tunari. În schimb, Dacia Unirea va intra în vacanță de pe locul 15, cu doar 8 puncte și fără gol marcat de 6 etape.  

Dacia Unirea Brăila: Tudor – Libotte, Moroianu, Cosentino – V. Robu (min. 66 Fatai), F. Bady, D. Mihalcea, St. Sava – R. Cristea (min. 61 Soare), Essomba 

Viitorul Ianca: Tudor – Coteț, Necoară, Preda, Cireașă – Colniceanu (min. 87 Moroșan), M. Dima, Olenic (min. 63 Ndigwe), Păvălache (min. 72 Buzatu) – A. Radu, D. Mucuță (min. 46 M. Coman).

 

Articolul precedent20 de agenţi de poliţie ai Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu” s-au alăturat polițiștilor de la imigrări
Articolul următorA ieșit cu mașina în oraș deși îi expirase numerele provizorii